Saturday 31 August 2013

A special beef dish in restaurant Thai Dat, Stuttgart

We were walking in the Cawler Strasse with the aim to find and try out a new restaurant in Stuttgart, a city we know very well from previous visits. It was a sunny evening and the street formed a long string of restaurant terraces. Most of the restaurants were Italian until we saw Thai Dat.

Restaurant Thai Dat had a large Thai menu but the billboard read Vietnamese Gourmet Restaurant. We decided to try a Vietnamese speciality dish on the suggestions of the waiter.

The starter was a cold summer roll with vegetables and shrimps. It came with a dark and strong nuts sauce. As main course we ordered beef, it was served in small pieces wrapped in green spinach leaves, the herbs and spices in the dish were unbelievable. The side looked like a salad but it was a mix of vegetables with warm noodles and garlic.

This was our first Vietnamese restaurant experience and we will certainly return to Thai Dat. The taste and quality was very good for such a budget restaurant. Don't hesitate to try it out and order the beef.

We wandelden in de Cawler Strasse met als doel het vinden en uitproberen van een nieuw restaurant in Stuttgart, een stad die we heel goed kennen van vorige bezoeken. Het was een zonnige avond en de straat vormde een string van restaurant terrasjes. De meeste etablissementen waren Italiaans tot we Thai Dat zagen.

Restaurant Thai Dat had een uitgebreide Thaise menukaart maar het reclamebord vermelde dat het een Vietnamees Gourmet restaurant was. We besloten een Vietnamese suggestie te proberen op aanraden van de ober.

Ons voorgerecht was een zomer loempia met groetjes en garnalen. Hieraan werd een donkere sterk smakende notensaus toegevoegd. Als hoofdgerecht kozen we voor rundvlees, het werd geserveerd in kleine stukjes, ingepakt in fel groene spinazie. De kruiden en het aroma van het gerecht waren ongelooflijk. Als bijlage kregen we een kommetje koude groeten met warme noedels en look. 

Dit was ons eerste Vietnamese restaurant en we gaan zeker terug naar Thai Dat. De smaak en kwaliteit van de gerechten was zeer goed voor een budget restaurant. Aarzel niet het te proberen en bestel het rundvlees. 
 
Restaurant Thai Dat Stuttgart Vietnamese kitchen

Restaurant Thai Dat Stuttgart Vietnamese Kitchen

Restaurant Thai Dat Stuttgart Vietnamese Cuisine

Restaurant Thai Dat Stuttgart Vietnamese Spring roll

Restaurant Thai Dat Stuttgart Vietnamese Beef

Restaurant Thai Dat Stuttgart Noodles with salad

Previous Restaurant article: Our first Indonesian restaurant experience, Raffles in Den Haag

Previous Stuttgart article: German Open 2013 – International Dance Sport Festival, Stuttgart

Return to main page

10 comments:

  1. Sounds both tasty and interesting.

    ReplyDelete
  2. Dat klinkt overheerlijk, en zo te zien aan de foto's is het dat ook. Altijd interessant om eens nieuws te proberen.

    ReplyDelete
  3. Yummy meals nice presentation too! I like those open air cafes and resturants even some pubs feature those wide open dining choices. Quite fun!

    ReplyDelete
  4. The Prawns in that transparent Popia rapping is one of my favorite, another one is Beef Noodle Vietnamese Style !

    ReplyDelete
  5. Looks delicious.
    We have the opportunity to be able to eat many Asian dishes and more, due to the diverse number of cultures in our country.

    ReplyDelete
  6. It is great to see people eating outside in Europe. The food looks delicious. we have some good Vietnamese restaurants here.

    ReplyDelete
  7. Welcome to Sunday, rainy morning.
    Dishes look very listless and tasty.
    Photos are wonderful as always.
    Have a nice Sunday.
    Greetings.
    Lucia

    ReplyDelete
  8. wat ziet dit weer allemaal lekker uit Filip. Groetjes Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.